Beca Auckland

  • workplace interior
  • award-winning

Beca

Auckland

2012

Resene Total Colour Award for Commercial Interior – Office, 2012


Beca’s 900-strong Auckland team, initially located within two separate buildings, has been unified within this custom-designed fitout. The transformation of the engineering consultancy’s workspace enabled the company to significantly alter their organisational culture, opening up the working floor layout to support evolving collaborative working practices.

Distinct zones for individual and team based work transition into studio type spaces; these open plan areas facilitate cooperation and encourage creative thinking. Each working floor’s core has been transformed into a dynamic and interactive hub consisting of a black cruciform-shaped kitchenette surrounded by vibrant coloured furniture. Each floor’s focal hub is visible from outside at night, offering a glimpse of the vital buzz within. This graphic use of colour is complemented by detail touches such as an exposed plywood edge used throughout the joinery elements. This cohesive, crafted approach alludes to the nature of Beca’s work.

Sustainability was a central consideration of this refurbishment. A key example of this is the recycling and reuse of 12,000m2 of old carpet tile, ensuring 60 tonnes of waste produce was diverted from New Zealand landfill. Over half went to reuse, providing major benefits to both Habitat for Humanity and the Salvation Army.

Meeting a compressed timeline and budget, this fitout presents a highly professional image of Beca as an innovator in its field. The design realises Beca’s key goal of providing an excellent client experience, by bringing the knowledge and talent of Beca staff into the foreground. This new open, interactive workplace now mirrors the strength of the organisation within.

Distinct zones for individual and team based work transition into studio type spaces; these open plan areas facilitate cooperation and encourage creative thinking.

Resene Total Colour Award for Commercial Interior – Office, 2012

Distinct zones for individual and team based work transition into studio type spaces; these open plan areas facilitate cooperation and encourage creative thinking.